array(1) {
  [0]=>
  int(9782)
}

Zij zijn De Stad: Evy Tijhuis

In de serie ‘Zij zijn De Stad’ deze week hier en in de Middelburgse & Veerse Bode: Evy Tijhuis, van Skin Pleasure en café De Heeren van Holland.

 

”Het huis uit? Nu nog niet hoor! Ik kan het prima vinden met mijn ouders, heb veel vrijheid én ik krijg alle ruimte om m’n schoonheidssalon geleidelijk uit te bouwen. Dat is toch ideaal?” Evy Tijhuis (1998) mag dan nog maar eenentwintig zijn: ze lijkt goed te weten wat ze wil en hoe ze dingen aan gaat pakken.

 

“Nog niet eens zo lang geleden overwoog ik wel om op mezelf te gaan wonen in de binnenstad. Ik werk in de weekenden ook nog in café De Heeren van Holland en ik baal wel eens van het feit dat ik na het werk nog naar de Mortiere moet, terwijl collega’s bij wijze van spreken zó hun bed in kunnen rollen. Maar na een goed gesprek met mijn ouders besefte ik dat het top is dat ik mijn loopbaan thuis kan beginnen, en het is nog gezellig ook!”

 

Evy groeide op in Middelburg-Zuid. Ze kwam ter wereld in de Prinsenlaan, later verhuisde de familie Tijhuis naar de Prinsenhove. Ze bewaart goede herinneringen aan de buurt waarin ze opgroeide. “Het was er altijd leuk ja. Er woonden veel jonge gezinnen in de wijk, dus er waren altijd kinderen om mee te spelen. Wat voor soort kind ik was, vraag je? Nou, wel een beetje een stuiterballetje misschien. Ik was wat je noemt een aanwezig meisje. Maar stout? Nee, dat niet. Ik zou eerder zeggen dat ik best braaf was.”

 

Naast Evy hebben ouders Ilse en John nóg een dochter, die twee jaar ouder is en sprekend op haar zusje lijkt. Ook met haar kon en kan Evy het heel goed vinden. “Ze is al een paar jaar weg uit Zeeland. In het begin voelde dat een beetje alsof ik een goede vriendin was kwijtgeraakt, maar nu is het juist extra leuk als ze weer thuis is. Dan doen we altijd leuke dingen, met z’n tweetjes of met z’n vieren. We hebben allemaal ons eigen leven nu, maar al met al zijn we nog steeds een hecht gezin.”

 

Dat Evy dol is op haar ouders en zusje blijkt ook uit andere dingen die ze vertelt. De familie Tijhuis práát met elkaar. Evy: “toen ik een jaar of veertien was wilde ik graag met m’n vriendinnen naar disco JoJo in Zoutelande. Daar had m’n moeder alle begrip voor, en ze vond het ook goed, maar ze vond het géén goed idee om me midden in nacht alleen naar huis terug te laten fietsen. Ze brachten me dus, en ze haalden me ’s nachts ook weer op. Na m’n zestiende speelde dat niet meer zo. Vanaf die leeftijd ging ik uit in Middelburg. Eerst naar café Mambo’s op de Dam, later zaken als Schuttershof en café De Heeren.

 

Dat ik daar sinds een jaar achter de bar werk is eigenlijk een klein wonder. Ik dacht altijd dat de Horeca niks voor mij zou zijn. “Daar ben ik te onhandig voor”, riep ik altijd. Maar bij de Heeren bleven ze aandringen. Ze zeiden dat ik het gewoon eens een avondje moest proberen. Ze vonden dat ik het in ieder geval een keer een kans moest geven. Uiteindelijk gaf ik toe en bleek ik het waanzinnig leuk te vinden. En dat vind ik nog steeds. Natuurlijk is het best pittig om ieder weekend twee keer tot zes uur in de ochtend te werken, maar het is ook leuk, en gezellig. Ik ben nu eenmaal graag onder de mensen. Zolang ik het kan combineren met mijn werk als schoonheidsspecialiste blijf ik het doen!”


 

De vraag is wel óf Evy het nog jaren kan combineren. Met haar schoonheidssalon Skin Pleasure heeft ze heldere doelen gesteld als jonge ondernemer. Ze werkt vier van de zes dagen tot acht of negen uur in de avond. Het is haar droom om om termijn niet meer aan huis te werken, maar in een eigen praktijk, liefst met stagiaires of medewerkers. Omdat ze zeker niet de enige schoonheidsspecialiste in Middelburg is heeft ze zich toegelegd op gezichtsbehandelingen. Als alles loopt zoals ze hoopt zou het zomaar kunnen dat ze er later zó druk mee is dat ze haar werk als barvrouw moet opgeven. Als ik informeer of ze een relatie heeft lacht ze. “Nee hoor. Dat komt vanzelf, als ik een leuke man tegenkom, maar nu past een vaste relatie niet zo goed bij m’n plannen. Ik sluit niks uit maar ik ben er ook niet echt mee bezig momenteel.”

 

Ondanks het feit dat ze weet wat ze wil houdt Evy andere mogelijkheden ook open. Je weet tenslotte nooit, hoe dingen zullen gaan. Maar een ding lijkt ze zeker te weten: ze wil niet weg uit Middelburg. “Er hangt zo’n goed sfeertje in de stad”, vindt ze. Als ik vraag of ze doelt op de mensen of op de gebouwen van de stad verduidelijkt ze haar opmerking. “De combinatie van die twee. Vlissingen, bijvoorbeeld, voelt soms wat somber. Dan ben ik toch altijd weer blij als ik terug in Middelburg ben.”


Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/tag/zij-zijn-de-stad/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Uit winkelen met De Bloemenman van de stad
Uit winkelen met De Bloemenman van de stad

“Ja, da’s een leuk idee. Dan pik ik jullie dinsdag om 06.30 uur op!” De Bloemenman van de stad was meteen enthousiast, toen we vorige week voorstelden hem te filmen tijdens het […]

12 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal Fit Healthiek opent in de Lange Geere in januari, Outlet Koole Sport verhuist naar Langeviele
Fit Healthiek opent in de Lange Geere in januari, Outlet Koole Sport verhuist naar Langeviele

Verrassend nieuws! Gisteren kregen we een berichtje van Anne-Marie Lorier. Ze schreef dat ze medio januari haar praktijk voor personal training en coaching zal openen in het pand aan Lange Geere […]

13 nov 2019
Afbeelding #000 voor het verhaal 20 jaar in dienst bij Primera Burger
20 jaar in dienst bij Primera Burger

Wat grappig! Bij Anthony Primera Burger hangt vandaag een vergroting achter de balie, van de foto die we vorig jaar maakten van ‘Limburgse’ Claudia. En niet voor niets: Claudia is vandaag maar […]

14 nov 2019