array(22) {
 [0]=>
 int(4608)
 [1]=>
 int(4609)
 [2]=>
 int(4610)
 [3]=>
 int(4611)
 [4]=>
 int(4612)
 [5]=>
 int(4613)
 [6]=>
 int(4614)
 [7]=>
 int(4615)
 [8]=>
 int(4616)
 [9]=>
 int(4617)
 [10]=>
 int(4618)
 [11]=>
 int(4619)
 [12]=>
 int(4620)
 [13]=>
 int(4621)
 [14]=>
 int(4622)
 [15]=>
 int(4623)
 [16]=>
 int(4624)
 [17]=>
 int(4625)
 [18]=>
 int(4626)
 [19]=>
 int(4627)
 [20]=>
 int(4628)
 [21]=>
 int(4629)
}

Zij zijn De Stad: Marloes During

“Dit is toch gewoon prachtig werk? Die dynamiek. Doorlopend nieuwe uitdagingen. En altijd weer die dankbaarheid van gasten als je het hen samen met het team naar de zin heb weten te maken. Dat ik dit wilde doen wist ik eigenlijk al meteen toen mijn eerste vakantiebaantje deed bij Hotel van der Valk in Goes. Ik had alleen niet gedacht dat ik al zo snel weer in Zeeland zou belanden.”

Marloes During (1991) is een vrouw die weet wat ze wil. Als zestienjarig meisje besefte ze al dat ze zou gaan voor een mooie loopbaan in het hotelwezen. December vorig jaar kregen haar ambities en doorzettingsvermogen een nieuwe bekroning, toen ze werd aangesteld als manager van Fletcher Hotel Het Veerse Meer, waar ook restaurant Marina Lounge deel van uitmaakt. Die aanstelling betekende voor haar een versnelde terugkeer naar haar geboortestreek, al werden Zuid-Beveland en Heinkenszand wel ingeruild voor Walcheren en Middelburg, waar ze nu negen maanden woont met haar man James.

“We wilden sowieso graag terug naar Zeeland. Niet eens zozeer omdat we al willen settelen, maar omdat we gewoon veel houden van de provincie en graag in de buurt van onze families wonen. In Den Haag, waar ik voor het Kurhaus Hotel werkte, hadden we het ook prima naar ons zin, maar we hielden de mogelijkheden om terug te verhuizen wel goed in de gaten. Toen er bij Hotel-Restaurant Het Veerse Meer een positie vrijkwam in het najaar van 2019 besloot ik te solliciteren. Ik werd aangenomen.

Vanaf dat moment ging alles snel. We vonden een prachtige huurwoning in het centrum van Middelburg en James had ook al snel werk, als kok van het spiksplinternieuwe Cityhotel Wood in Middelburg. We hebben nog geen moment spijt gehad van al die snelle beslissingen. Voor mij is Middelburg nog een beetje nieuw, maar James kent iedereen hier. Dan went alles snel. Middelburg is een prachtige stad, die soms wel iets wegheeft van een dorp. We wonen heerlijk zo, maar we kijken wel rond voor een koopwoning. In Middelburg ja.”

Marloes woonde en werkte ruim zes jaar buiten Zeeland. De Hogere Hotelschool deed ze in Leeuwarden. Dat ze koos voor een opleiding in die stad was geen toeval. “Het is de hotelschool met de meeste vrijheid en weet je: Friezen lijken wel een beetje op Zeeuwen. Ik had het er prima naar mijn zin. In die tijd kwam ik natuurlijk wel minder vaak naar huis. Doordeweeks zat ik in Leeuwarden, in de weekenden vaak in Den Haag, omdat James daar woonde. Op vrijdagavond gingen we dáár dan vaak uit, zodat het van bezoekjes aan Zeeland lang niet altijd kwam. Of ik een uitgaanstype ben, vraag je? Ik ben nooit een echte kroegtijger geweest ofzo. Dat is anno 2020 niet anders, al gaan we wel graag en vaak uit eten. Heerlijk vinden we dat!”

Of ze er de rest van dit jaar ook daadwerkelijk vaak aan toe zal komen is nog maar de vraag, want als me één ding opvalt tijdens het bezoek aan Het Veerse Meer, dan is het wel dat Marloes meer dan begaan is met het hotel en restaurant. Als manager stuurt ze beide onderdelen aan. Ze maakt lange dagen. Voor de kennismaking met mij komt ze zelfs op haar vrije dag naar Arnemuiden. Dat zegt iets over haar werkinstelling. Ze ontkent haar betrokkenheid niet: “ik maak inderdaad lange dagen, dat hoort erbij.

Het zou ook gek zijn als dat niet zo was. Na die moeilijke eerste maanden van de coronacrisis zijn we gewoon blij dat we nu weer volgeboekt zijn, en kunnen knallen.” Als ik na het gesprek nog een drankje drink en rondkijk in het hotel, zie ik hoe Marloes haar woorden in de praktijk brengt. Iedere keer als ik kijk is ze ergens anders. Achter de receptie, in overleg met een medewerker, bellend in een vergaderruimte, vriendelijk pratend met een paar gasten van het restaurant. Ze is overal.

Is ze net zo blij met haar baan als met haar terugkeer naar Zeeland? Marloes: “nou en of. Dit hotel heeft veel potentie. Het bestaat nu bijna drie jaar. Waar we de eerste jaren vooral de focus hebben gelegd op het finetunen van de organisatie gaan we nu ook meer investeren in de verbinding met de omgeving. We willen graag dat locals Marina Lounge ook leren kennen. Het is een prachtrestaurant, op een schitterende plek, dat er zeker niet alleen is voor de hotelgasten, integendeel: heel Zeeland is hier welkom. We zoeken nu ook nadrukkelijker naar samenwerkingsverbanden, zoals met vliegveld Midden-Zeeland. Met zulke dingen houd ik me ook graag bezig, ja. Er zijn altijd werelden te winnen. Altijd.”

https://www.hotelhetveersemeer.nl/nl/

Gerelateerd:

https://wijzijndestad.com/tag/zij-zijn-de-stad/

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Zij zijn De Stad: de Yildirim Beyazit Moskee door de lens van Sam Sampat
Zij zijn De Stad: de Yildirim Beyazit Moskee door de lens van Sam Sampat

Begin deze zomer werden we gebeld door Sam Sampat. Ze vertelde ons dat ze, als studente fotografie, graag een Middelburgse fotoreportage voor ons platform zou maken. Het onderwerp van deze […]

11 aug 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Spijtig! Cafe de Koning in Middelburg sluit, eind 2020
Spijtig! Cafe de Koning in Middelburg sluit, eind 2020

Vinden we niet leuk: Café de Koning gaat sluiten! Op 1 januari 2021 sluiten de deuren van het cafe aan Turfkaai 19 definitief, na twaalf mooie jaren. Davy De Gast […]

11 aug 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal De eerste hoogtepunten van Cityhotel Wood in Middelburg
De eerste hoogtepunten van Cityhotel Wood in Middelburg

We waren al even gaan kijken, op de dag van de opening, maar dat was echt een flitsbezoekje. Eva, Bennie en alle medewerkers waren op dat moment gewoon erg druk […]

12 aug 2020