Geplaatst op 08 december 2018

Zij zijn De Stad! Op bezoek bij Weststrate in Middelburg

Een bezoekje aan Weststrate stond al een jaar of twee op ons verlanglijstje. Het bedrijf is gevestigd op Arnestein maar drukt zijn stempel óók op de binnenstad. Als leverancier van de verpakkingen die gebruikt worden door talloze winkels en andere ondernemingen, maar bijvoorbeeld ook als sponsor, van zowel clubs als evenementen. Weststrate is letterlijk overal. Daar komt ook nog eens bij dat er behoorlijk veel bekenden werken. Dan is het al met al gewoon gek, als je er nog nooit een kijkje hebt genomen.

Vorige week nam Weststrate een nieuwe showroom in gebruik, die bezoekers een veel beter beeld moet geven van alles wat het bedrijf te bieden heeft. Een mooie gelegenheid om nu écht op bezoek te gaan. Dat we op 5 december gingen had als bijkomstigheid dat Sint net een bezoekje bracht aan de medewerkers, die van niets wisten. Sint kwam ons wel heel bekend voor.

Maar druk als het is aan de Hercules, ging iedereen al snel daarna weer aan het werk, en kregen wij een rondleiding van PR-medewerkers Petra Jeras en Bram Louws, door de twee panden van het bedrijf. We leerden daar veel van. Het belangrijkste is toch wel dat Weststrate véél meer diensten en producten levert dan we beseften. Wij dachten vooral aan verpakkingen, maar je kunt bij Weststrate terecht voor dat wat ze zelf totaaloplossingen noemen. Een voorbeeld? Die nieuwe kantoorruimtes van de Provincie, die we vorige maand filmden: daar was en is het bedrijf dus ook bij betrokken.

Na de rondleiding spraken we ook nog een paar minuten met eigenaars Rob Jeras en Krijno Davidse, twee prachtige kerels die het bedrijf jaren terug al overnamen van de gebroeders Weststrate zelf. Hoe die hele geschiedenis in elkaar zit kun je desgewenst nalezen in een artikel ter ere van het 75-jarig bestaan, uit 2009. Grappig genoeg liep tijdens ons bezoek toevallig net een van die oud-eigenaars rond in de showroom, Bram Weststrate. Konden we hem ook mooi even vragen hoe hij zijn opvolgers ziet, 14 jaar na zijn pensioenering.

Dat Weststrate op en top Middelburgs is hebben we nu ook met eigen ogen kunnen zien. Dat het bedrijf hard is gegroeid in de afgelopen jaren ook. Des te knapper vinden we het dat de bedrijfscultuur nog steeds lekker losjes en informeel is, en alle lijntjes zo kort. Er zijn zat bedrijven waar groei ten koste gaat van de sfeer en aandacht voor de omgeving. Niet bij Weststrate dus.

Zij zijn De Stad!

weststrate.nl/


Delen op