array(1) {
  [0]=>
  int(7448)
}

Zij zijn De Stad! Positief Middelburg

Uit de Middelburgse tijdlijnen en inboxen, 19 maart 2020:

Kinderen maken kaarten en geven de straten kleur. Danny Vera en Paskal Jakobsen spelen online, en Laurens van Dijk draait lekker plaatjes vanuit zijn woning. Bootcamp Club Fitter Middelburg biedt trainingen nu ook online aan. Rens Petiet Tweewielers doneert de voorradige vuurwerkbrillen. GALERIE T gebruikt de etalage als expositieruimte. Bij Kinderboerderij De Klepperhoeve kun je digitaal hooi op je vork nemen.

Er gebeuren veel mooie dingen in de stad, maar die dingen kunnen we niet allemaal op deze pagina delen, dan zou het spammen worden. Maar het is wel de moeite waard hoor. Zulke berichten delen wij (en de leden) daarom in de Facebookgroep van Wij zijn De Stad – Middelburg:

https://www.facebook.com/groups/wijzijndestad/.

Een beetje humor zien we daar ook graag, want lachen is goed! Zo’n berichtje over dat trucje tegen hamsteraars. Heerlijk toch?

Via Instagram Stories delen we overigens ook regelmatig beelden van mensen die mooie dingen aan het doen zijn in Middelburg:

https://www.instagram.com/wijzijndestad/

Van Fanny Hagens begrepen we dat Voedselbank Walcheren blij is met alle vrijwilligers die zich aanmelden, maar mensen met een groot rijbewijs zijn extra welkom. Iemand?

Ook een bericht in de mailbox van Scoot-e. Herman van Doorn schrijft: “Op dit moment hebben wij nog twee scooters staan die normaal gesproken bestemd zijn voor de verhuur.

Graag willen wij in deze moeilijke tijden voor ondernemers en horeca, deze bedrijven tegemoet komen.

Wij willen de twee scooters beschikbaar stellen voor €20 per dag (per scooter), om zo de ondernemers die normaal geen bezorgservice en dus geen vervoer daarvoor hebben een handje te helpen. Borg is niet nodig.”

Mondkapjes zijn ook nodig. Wie ze kan maken is van harte welkom dat te doen. Judith Adriaanse wees op deze groep: https://www.facebook.com/groups/658404241369424/

We weten niet zo goed hoe het met de bezetting in de hotels en B&B’s van de stad is, maar we horen wel regelmatig over een toename in annuleringen, en over het feit dat er minder boekingen zijn. Maar bijvoorbeeld niet bij ApartHotel Waepen van Middelburg. Die hebben het juist druk. Rene Romijn legde uit dat dat komt omdat ze daar appartementen hebben met een keuken met een eettafel waar mensen hun eigen maaltijd kunnen bereiden. Daar is vraag naar, nu de horeca is gesloten.

Foto: Christine Bender. Zie ook Sunna Neuféglise op Insta.

Volgende verhalen

Afbeelding #000 voor het verhaal Ook Middelburgs Abdij Bier Festival geannuleerd door coronacrisis
Ook Middelburgs Abdij Bier Festival geannuleerd door coronacrisis

Helaas, ook geen Middelburgs Abdij Bier Festival dit jaar. We kunnen zo zachtjes alle evenementen tot aan juli wel afschrijven 🙁 De organisatie schrijft: Beste lezer, Ons naderende ‘Nieuw-Zeeuws’ Abdij […]

20 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Preview: de heropening van SoLow Middelburg aan Lange Delft 12
Preview: de heropening van SoLow Middelburg aan Lange Delft 12

De Lange Delft was helemaal leeg, tegen zessen vanavond, maar op nummer 12 was er nog volop beweging. Dat zal nu nog steeds wel zo zijn, want het team van […]

20 mrt 2020
Afbeelding #000 voor het verhaal Heel Middelburg klust
Heel Middelburg klust

Misschien heb je er deze week ook iets over gelezen: door de coronacrisis hebben veel mensen nu een andere agenda en wordt vrijgekomen tijd door zowel particulieren als bedrijven benut […]

20 mrt 2020