array(12) {
 [0]=>
 int(43966)
 [1]=>
 int(43969)
 [2]=>
 int(43967)
 [3]=>
 int(43965)
 [4]=>
 int(43963)
 [5]=>
 int(43964)
 [6]=>
 int(43972)
 [7]=>
 int(43968)
 [8]=>
 int(43971)
 [9]=>
 int(43973)
 [10]=>
 int(43962)
 [11]=>
 int(43970)
}

Zo online: de uitreiking van de Four Freedoms Awards vanuit Middelburg

Nog twintig minuten: dan begint de livestream van de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Tijdens de uitzending op krijgen de laureaten van 2020 alsnog hun Four Freedoms Awards online uitgereikt via https://fourfreedoms.vrijheidscolleges.nl/. Het evenement wordt ook uitgezonden door Omroep Zeeland

De winnaars van de Four Freedoms Awards zijn de Filipijnse journalist Maria Ressa, presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer, Religions for Peace (Azza Karam) en de burgemeester van Palermo Leoluca Orlando. De International Four Freedom Award wordt uitgereikt aan de Verenigde Naties (Anto´nio Guterres).

De verschillende awards worden vanwege corona digitaal uitgereikt door bekende en betrokken Nederlanders (presenters). Dit jaar zijn dat demissionair minister-president Mark Rutte, voetbaltrainer Guus Hiddink, journaliste Simone Weimans, reclamemaker Mark Woerde en actrice Hadewych Minis.

Diverse hoogwaardigheidsbekleders leveren een bijdrage aan deze ceremonie. Koning Willem-Alexander, demissionair minister-president Mark Rutte en Anne Roosevelt, kleindochter van Franklin D. Roosevelt, hebben allemaal een speciale videoboodschap gemaakt. In de ceremonie zitten ook portretten en speeches van alle laureaten en presenters.

De ceremonie wordt omlijst door het Matangi strijkkwartet met muziek gecomponeerd door Peter Slager (BLØF) en Martin Fondse.

Vanaf 14 uur gaan vier jongeren in gesprek met de laureaten onder leiding van presentator Joris Luyendijk tijdens de Meet-up. Kijkers kunnen via de chatfunctie vragen stellen aan de laureaten. Die jongeren zagen we zojuist even in de Kapittelzaal van de Abdij. Demi van University College Roosevelt, een Amsterdammer én Isabel Provoost en Cycz. Ze gingen net op de foto met onder meer laureaat Sander de Kramer en CvK Han Polman.

Zowel de ceremonie als de Meet-up zijn Engelstalig. Alles behalve de live onderdelen zijn Nederlands ondertiteld. Het gehele programma is te bekijken via fourfreedoms.nl.

Kijken toch? Al was het maar omdat vrijheid nog steeds niet vanzelfsprekend is!

Volgende verhalen

Afbeelding #001 voor het verhaal Tegelgedichten Middelburg verhuisd van Koorkerkplein naar Kousteensedijk
Tegelgedichten Middelburg verhuisd van Koorkerkplein naar Kousteensedijk

De tegels met daarop gedichten van alle (voormalige) stadsdichters van Middelburg, zijn verplaatst van het Koorkerkplein onder de Lange Jan naar de entree van de ZB aan de Kousteensedijk. Rond […]

31 mrt 2021
Afbeelding #008 voor het verhaal Versmarkt ‘t Westland: ondernemen in Dauwendaele sinds 1984
Versmarkt ’t Westland: ondernemen in Dauwendaele sinds 1984

Als je John Smits van Versmarkt ’t Westland vraagt hoe lang het al is geleden dat hij begon in Winkelcentrum Dauwendaele knippert hij niet eens met zijn ogen: “in 1984 […]

31 mrt 2021
Afbeelding #012 voor het verhaal Haarsnijder & Barbier Stoffe Jongens geopend in de Sint Janstraat in Middelburg
Haarsnijder & Barbier Stoffe Jongens geopend in de Sint Janstraat in Middelburg

We zouden bijna praatjes gaan krijgen over de beperkte leegstand in Middelburg centrum. Vijf weken geleden schreven we met gemengde gevoelens over de sluiting van The Men’s Room in de […]

1 apr 2021