Geplaatst op 21 juni 2018

Zomerfeest bij Kledingbibliotheek Middelburg

Overmorgen is het Zomerfeest bij Kledingbibliotheek Middelburg aan de Nieuwe Vlissingseweg. In de middag is er onder meer vermaak van ‘contactclown’ Frederieke Clownerie.

Als je nog nooit bij de Kledingbibliotheek bent geweest is dit misschien een mooie gelegenheid om kennis te maken eigenaresse Michele Piet en de vrijwilligers van deze instelling, die in februari nog in het nieuws was vanwege een samenwerking met Kledingbank Zeeland, op het gebied van trouwjurken. In de PZC bijvoorbeeld. Als je dat artikel leest en kijkt op de website van de Kledingbibliotheek zie je meteen wat het verschil is tussen de kledingbank en -bibliotheek. Bij Michèle leen je dus kleding, die ze desgewenst helemaal op maat maakt. De bibliotheek is onderdeel van atelier TresM.

Wij namen ook een kijkje in de bibliotheek, in februari, en zagen en hoorden toen dat het niet alleen om kleding draait. Er worden ook workshops georganiseerd en de bibliotheek is ook een ontmoetingsplaats, net als die andere bibliotheek, aan de Kousteensedijk. Het pand aan de Vlissingseweg is ook nog eens inzamelpunt voor doppen. Doppen zeg je? Jazeker! Van de opbrengsten worden geleidehonden getraind.

Mooie dingen toch? Zaterdag dus!

wijzijndestad.com/agenda/zomerfeest-kledingbibliotheek-middelburg/


Delen op