Welkom in Middelburg

Fiets

Tussen 11:00 uur en 18:00 mag er in het kernwinkelgebied van Middelburg niet worden gefietst. Ook het parkeren van de fiets is niet toegestaan. Er zijn alternatieve fietsparkeerplaatsen aan de rand van het kernwinkelgebied.

Winkelen

De meeste winkels zijn op maandag van 13:00 uur tot 18:00 uur en dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 18:00 uur open. Op de eerste zondag van de maand is het koopzondag.

Auto

Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s van bezoekers is beperkt in het centrum. Parkeer bij voorkeur in de parkeergarages of op de parkeerterreinen. Deze worden via borden aangegeven.

Eten & drinken

De Middelburgse horeca is heel divers. Zie het overzicht van horecagelegenheden in de stad.

Wandelen

Wandelen door de winkelstraten van Middelburg is heerlijk, maar in het hoogseizoen kan het er soms behoorlijk druk zijn. Heb je daar even genoeg van? Geniet dan van een wandeling buiten dit gebied, bijvoorbeeld over de bolwerken, of door Stadspark Molenwater, net buiten het centrum.

Rondvaart en stadswandelingen

Ontdek Middelburg vanaf het water met de rondvaart. Een prachtige ervaring! Reserveren via de website van Rondvaartboot Middelburg wordt aangeraden. Zie ook het bericht ‘10x de leukste stadswandelingen en -tochten door Middelburg‘.

Openbare toiletten

In de stad vindt u op verschillende plaatsen openbare toiletten. Een overzicht is hier te bekijken.

Cultuur

Middelburg is rijk aan culturele instellingen, van Het Zeeuws Museum in de Abdij en de Vleeshal in het oude Stadhuis aan de Markt, tot ZB Bibliotheek van Zeeland en CBK Zeeland aan de Balans.

De weekmarkt

De weekmarkt is wekelijks op donderdag van ’s morgens 8:00 uur tot ‘s middag 16:30 uur geopend op de Markt, voor het mooie stadhuis. In de stad worden ook veel andere markten georganiseerd. Zie de agenda.

Informatie

Zijn er vragen tijdens uw bezoek aan onze stad? De Tourist Info is te vinden in boekhandel de Drvkkery, aan de Markt.