Themaweekend Middelburg Winterstad: Fonkeldagen

Een prachtig winters weekend vol activiteiten!

Afbeelding #025 voor het verhaal Luchtige lichtjes in de lange leegte: Middelburg op Instagram, december 2020

De Fonkeldagen van Middelburg Winterstad

Houd 15, 16 en 17 december 2023 maar vrij in je agenda, want op die dagen beleef je hét themaweekend van Middelburg Winterstad 2023-2024: de Fonkeldagen.

Op alle drie de dagen kun je onder meer genieten van:

Daarnaast zijn er een aantal speciale evenementen, waarvan we er graag een aantal voor jullie uitlichten.

Livemuziek

Veel muziek in Middelburg, tijdens de Fonkeldagen, die worden afgetrapt op vrijdag 15 december. Die middag loopt het collectief Ol’Man Ron and Friends door de straten van de binennstad om de bezoekers blij te maken met een heerlijk jazzrepertoire. Het koor van University College Roosevelt is aansluitend te horen op drie verschillende locaties in de stad. Verder diverse optredens van bands en DJ’s en, in De Oostkerk, ‘Magnificat anima mea Dominum!’ een heerlijk programma met meesterwerken uit de Barok.

De Happy Sup-Mas-Tour

Op zaterdag 16 december kun je genieten van de aanblik van de ‘Happy Sup-Mas-Tour Middelburg’ van Supping Zeeland. Die middag zullen er weer tientallen suppers zijn die, verkleed als kerstman/vrouw (of wat dan ook), door de Middelburgse grachten varen. Dit jaar maken ze onderdeel uit van ‘Middelburg Winterstad’ en zullen ze onderweg worden getrakteerd op een muzikale verrassing. Het is een fantastisch schouwspel! De groep vertrekt om 14:00 uur vanaf de steiger bij het Havenkantoor (Rouaansekaai 138) in Middelburg. Wees dus op tijd als je je sup nog moet oppompen! Er wordt gesupt tot aan de watertoren (Zuidsingel). Na een korte break suppen ze terug. Neem iets warms mee om te drinken/eten. De totale afstand bedraagt plm. 5 km. Meer informatie over de gratis deelname op wijzijndestad.com/winterstad. Die middag loopt er ook een Kerstmannenorkest door de binnenstad van Midelburg, tussen 13.00 en 16.00 uur.

De Rotary Santa Run Middelburg 2023

Nóg meer kerstmannen en -vrouwen in de stad! Op zaterdag 16 december organiseert Rotary Club Middelburg ook de jaarlijkse Rotary Santa Run. Dat is een fun-run waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours (hard-) lopen voor het goede doel. Op 16 december zullen ze om 16.00 uur vertrekken vanaf de Markt in Middelburg.Maar kom zeker op tijd naar de Markt, DJ Bert van Leerdam zal zorgen voor een gezellige sfeer voor, tijdens en na de loop. Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Na de loop kunnen de deelnemers bij de ijsbaan tegen een gering bedrag terect voor een kop erwtensoep, broodje worst en diverse consumpties. Dit jaar slaan de Rotaryclubs op Walcheren de handen ineen om Stichting leergeld Walcheren te ondersteunen.

Inschrijven via middelburg.rotarysantarun.nl/inschrijven.

Beiaardee-jay concert

Hoe tof is dit? Tijdens dit concert speelt Stadsbeiaardier Janno den Engelsman boven in de Lange Jan op het carillon en voegt DJ Vindictiv daar, beneden op het Abdijplein, electronische/digitale muziek aan toe. Bezoekers zien de DJ live aan het werk en zij zien Janno op het LED scherm aan het werk. Bezoekers worden gevraagd om hun eigen deken, kussen of vouwstoeltje mee te nemen. Dit gratis optreden begint zaterdag 16 december om 17.00 uur, en zal rond 18.00 uur eindigen.

Muziek- en verhalenroute Middelburg Winterstad

Gezellig en bijzonder, of bijzonder gezellig, is de Muziek- en Verhalenroute van Middelburg Winterstad 2023, op zondag 17 december. Onder leiding van Auke van Laar (bekend van onder meer de Popronde), kun je van 13.30 tot 18.00 uur op zo’n 10 locaties genieten van muziek, verhalen, poëzie en spoken word. Het muzikale programma bestaat uit singer-songwriters, een pianoconcert en cross-overs van folk en alternatieve muziek met wat poëtische invloeden. Daarnaast ook werk van woordkunstenaars, verhalen voor volwassenen maar ook voor kinderen! De entree is vrij, dus komt allen!

Houd 15, 16 en 17 december 2023 maar vrij in je agenda, want op die dagen beleef je hét themaweekend van Middelburg Winterstad 2023-2024: de Fonkeldagen.